x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol

Blog Arama

Sakal Bakım Yağı

Sakal Bakım Yağı

Sakalınızın özel bakım gerektiren bir şey olduğunu düşünmeyebilirsiniz, ama bize güvenin: öyle. Ve Arifoğlu'nun mükemmel bir çözümü var.

Devamını Oku
29.01.2023
Saç Bakım Yağı Nedir

Saç Bakım Yağı Nedir

Saçınıza yağ sürmenin kötü olduğunu duymuşsunuzdur, değil mi? Ama durum her zaman böyle değildir. Aslında, bazı yağlar saç büyümesine ve saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olabilir. Aşağıda, saç bakımı için en iyi yağları ve saçınızın sağlığını iyileştirmek için bunları nasıl kullanacağınızı tartışacağız.

Devamını Oku
29.01.2023
Okaliptüs Yağı Nedir?

Okaliptüs Yağı Nedir?

Okaliptüs Tarihi Okaliptüs yaprakları ana besin kaynakları olduğundan, Okaliptüs Ağacı genellikle koala ayılarıyla ilişkilendirilir. Okaliptüsün 700 çeşidinin çoğu ağaç gibi büyürken, diğerleri çalı gibi büyür. Ağaç, dünyadaki konumuna bağlı olarak Fever Tree, Blue Gum Tree ve Stringy Bark Tree gibi çeşitli takma adlarla anılır. Okaliptüs çeşitlerinin çokluğuna rağmen, bazen limon, nane veya odunsu nüanslara sahip olarak tanımlanan taze, gevrek, temiz, tatlı ve kafurlu kokuları gibi ortak özellikleri paylaşırlar. Bununla birlikte, en iyi bilinen ortak özellikleri, bu ağacın uçucu yağlarının yüzyıllardır geleneksel ve doğal bir ilaç olarak yaygın şekilde kullanılmasını sağlayan yapraklarının faydalı iyileştirici özellikleridir. İlk olarak Avustralya'nın Aborjin halkı tarafından "kino" olarak anılan ve çoğu yarayı iyileştirmek için kullanılan okaliptüs yaprakları infüzyon haline getirilmiş vekullanılmıştır.

Devamını Oku
21.12.2022
Nar çekirdeği yağı nedir?

Nar çekirdeği yağı nedir?

Narlar, pek çok vücut sistemini ve işlevini koruyup geliştirerek optimal sağlığı teşvik etme yetenekleri nedeniyle "Yaşamın Meyvesi" ve "Doğanın Güç Meyvesi" olarak anılır.  NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI Nar Taşıyıcı Yağın ana kimyasal bileşenleri şunlardır: Punisik Asit, Oleik Asit, Linoleik Asit, Palmitik Asit, Stearik Asit, Fitosteroller ve Tokoferol (E Vitamini).  

Devamını Oku
21.12.2022
SHEA BUTTER NEDİR?

SHEA BUTTER NEDİR?

SHEA BUTTER NEDIR? • Shea ağacı, sayısız cilt, saç ve sağlık koşullarına hitap etme yeteneği nedeniyle kazanılan bir takma ad olan “Hayat Ağacı” olarak adlandırılmıştır. “Doğanın Saç Kremi”, Shea Yağı'nın olağanüstü nemlendirme ve yumuşatma özellikleri nedeniyle kazandığı bir takma addır. • Shea Yağı, Shea Tree'nin meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilir. • Topikal olarak kullanılan Shea Yağı, cildi besleyerek berraklığını artıran ve kuruluk, lekeler, koyu lekeler, renk değişimleri, çatlaklar ve kırışıklıklar gibi sorunları gözenekleri tıkamadan çözen bir yağ olarak bilinir. • Saçta kullanılan Shea Yağı, kökten uca nemlendirir ve besler, kuruluk ve kırılganlığa karşı korur ve kalıntı bırakmadan onarır. • Masajlarda kullanılan Shea Butter Yağı, cilt elastikiyetini ve esnekliğini destekler, kolajen üretimini artırır ve cilt hücrelerinin yenilenmesini desteklerken dolaşımı artırır. • Shea Yağı, cildi tahriş eden ve akneye neden olan bakterilerin ciltte kalmasını engeller, burun tıkanıklığını giderir, cildi sert çevresel etkenlerden koruyan bir bariyer oluşturur ve bakımı kolaylaştırır.

Devamını Oku
08.11.2022
 Sandal Yağı Nedir?

Sandal Yağı Nedir?

Sandal ağacı, Doğu parfümleri ve tütsülerinin karakteristiği olan, zarif, yumuşak, tatlı ve odunsu bir kokuya sahip lüks bir uçucu yağdır. Sandal ağacı yağı, Santalum cinsindeki ağaçların öz odunlarından elde edilir. Ağaçların son derece yavaş büyümesi nedeniyle dünyadaki en pahalı yağlardan biridir olgunlaşmaları on yıllar alır.

Devamını Oku
26.09.2022
Hodan Yağı Nedir?

Hodan Yağı Nedir?

HODAN YAĞI Borage Taşıyıcı Yağın ana kimyasal bileşenleri şunlardır: Oleik Asit, Fitosterol, Linoleik Asit, Gama Linolenik Asit ve Tokoferoller. HODAN YAĞI KULLANIMI Hodanyağının kozmetikte kullanım alanı geniştir. Yüz bakım yağları, yüz serumları, masaj yağları ve hatta vücut balzamları dahil olmak üzere birçok formda kullanılır. Yatıştırıcı bir vücut balsamı formülasyonu için 1 çay kaşığı zeytinyağı kremi, 1 yemek kaşığı hodan yağı, 2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı ve 1/2 – 1 yemek kaşığı Rendelenmiş Balmumu bir çift kazanda eritin. Karışım kaynatıldıktan sonra karışımı hava geçirmez bir kaba dökün ve soğumaya bırakın.

Devamını Oku
23.09.2022
Hint Yağı Nedir?

Hint Yağı Nedir?

Hint Yağı, hint fasulyesi bitkisinin ekstrakte edilmesi ile üretilen, farklı bir tadı ve kokusu olan bir sıvıdır. Kastor yağı olarak da bilir ve ünlü motor yağı yağ üreticilerinden birisi olan ‘Castrol’ün ismi burdan gelmektedir. %80’den daha fazla oranda risinoleik asit içerir. Risinoleik asit, diğer bitkisel yağ asitlerinden 12. karbonunda içerdiği hidroksit gurubuyla ayrılır ve bu risioleik asiti diğerlerine göre çok daha polar yapar. Bu polarlık sayesinde de çok kolay türevlenebilir.  

Devamını Oku
30.08.2022
Pirinç Kepeği Yağı Nedir?

Pirinç Kepeği Yağı Nedir?

Pirinç tanelerinin işlenmesinden sonra geriye kalan kabuklarının, başka bir deyişle kepeklerinin, sıkılması ile elde edilen pirinç kepeği yağı özellikle son yıllarda organik ürünlere olan eğilimin artması ile birlikte değer kazanmaya başlamıştır. Sağlığa yararları ile dikkat çeken pirinç kepeği yağı, tıbbi ve kozmetik ürünlerin yapımında da yaygın olarak kullanılır. Uzak Doğu ülkelerinde yüzyıllardan beri pirinç kepeği yağı kullanımı yaygındır. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde özellikle cilt üzerinde oldukça faydalı bir üründür.

Devamını Oku
29.08.2022
Çuha çiçeği yağı nedir?

Çuha çiçeği yağı nedir?

Çuha çiçeği yağı (Evening Primrose Oil/EPO), akşam çiçeği ya da eşek otu olarak bilinen Oenothera biennis bitkisinden elde edilen bir yağdır. İçeriğindeki gama-linolenik asit (GLA), bitki yağlarında bulunan omega-6 yağ asitlerinden biridir ve EPO’nun şifalı özellikleri bu maddeden kaynaklanır. Çuha çiçeği yağı, piyasada genellikle kapsül formunda bulunur ve tüketilir.

Devamını Oku
06.08.2022
çilek yağı nedir?

çilek yağı nedir?

 meyvesi lezzetli olmasının yanı sıra son derece faydalıdır. Soğuk presleme yöntemiyle çileğin üzerindeki tohumlardan  çilek yağı  elde edilir. 

Devamını Oku
05.08.2022
Buğday Yağı Nedir?

Buğday Yağı Nedir?

Buğday yağı en fazla tercih edilen yağlar arasında bulunmaktadır. Özellikle saç için kullanıldığında mucizevi bir etki oluşturan buğday yağı son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Siz de buğday yağı ile ilgili daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz.

Devamını Oku
05.08.2022
 Biberiye Yağı Nedir?

Biberiye Yağı Nedir?

Biberiye, fesleğen, lavanta ve ada çayı ailesinin bir üyesi olup çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki olma özelliği barındırmaktadır. Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağı bu anlamda önemli bir doğal üründür.

Devamını Oku
05.08.2022
Baobab yağı nedir?

Baobab yağı nedir?

Adı, şu ana dek hiç duymayan biri için oldukça garip gelse de baobab yağı, baobab adlı bir ağaç türünün yine aynı isimli meyvesinden ayıklanan tohumlardan elde edilen bitkisel bir yağ. Afrika ve Asya'da, özellikle tropikal bölgelerde yetişen bu ağaç türünün hem yüksekliği hem de genişliği 30 metreye kadar çıkabiliyor, şekliyle yüzlerce metre öteden bile fark edilebiliyor. Üstelik baobab ağacının öyle tek bir çeşidi değil birçok türü bulunuyor.

Devamını Oku
05.08.2022
Aynısafa Yağı nedir?

Aynısafa Yağı nedir?

Uzun senelerdir bilinen yağlardan biri aynısefa yağıdır. Cilt kuruluğuna iyi gelmesi, tırnak mantarına iyi gelmesi gibi pek çok durum için sıklıkla kullanılır.

Devamını Oku
05.08.2022
 Avokado Yağı Nedir?

Avokado Yağı Nedir?

Avokado yağı en fazla kullanılmakta olan yağlar arasında yer almaktadır. En fazla tercih edilen bakım yağlarından birisi olan avokado yağının insan sağlığına da birçok olumlu etkisi bulunmaktadır.  

Devamını Oku
04.08.2022
 At Kestanesi Yağı Nedir?

At Kestanesi Yağı Nedir?

At kestanesi ağacını meyveleri olan yabani kestanelerden yapılan at kestanesi yağı kestanelerin ezilerek içlerindeki yağların alınmasıyla elde edilmektedir. Tamamen doğal bir ağaç olan at kestanesi ağacının meyvelerinden olan at kestanesi yağıda bileşenleri itibariyle doğal yağlardan olmaktadır.

Devamını Oku
04.08.2022
Ardıç Yağı Nedir?

Ardıç Yağı Nedir?

Ardıç yağı, Servigiller ailesinden meydana gelen ardıç bitkisinden elde edilir. Bu ağaç çeşidi iğne yapraklı bir ağaç türüdür. Ardıç ağacının meydana getirdiği meyveler şifa doludur. Orta Çağ Avrupası'nda çok yaygın olan veba hastalığı, bu meyve ile birlikte şifa bulmuş bir hastalıktır. Bu ağaç yapraklarını dökmez, aşçılık ve tıp gibi alanlarda kullanılır. İşte, merak edilen tüm detaylar.  

Devamını Oku
04.08.2022
Acı Elma Yağı Nedir?

Acı Elma Yağı Nedir?

Adaçayı bitkisinin olduğu her yerde acı elma yağı kolaylıkla hazırlanabilir. Türkiye'nin Fethiye ve Muğla beldelerinin çevresinde daha sık temin edilen bir yağ olarak bilinir. Sizin için çok fazla kişi tarafından merak edilen Acı elma yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Acı elma yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.  

Devamını Oku
04.08.2022
E Vitamini Nedir?

E Vitamini Nedir?

E vitamini , dördü tokoferol ve dördü tocotrienol olmak üzere yağda çözünen sekiz farklı bileşiğin oluşan bir gruba verilen isimdir.  E vitamini,  beyin, cilt, göz, ve dolaşım sistemi sağlığının yanı sıra görme için de önemli bir besin bileşiğidir.  

Devamını Oku
03.08.2022
Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay ağacı yağı, buhar distilasyon yöntemi ile  melaleuca alternifolia  isimli, Avustralya'ya özgü bir bitkiden elde edilen esansiyel yağdır. Çay ağacı yağı ismini bu bitkinin yapraklarının çay yapımında kullanılmasından almıştır. Melaleuca yağı olarak da bilinen çay ağacı yağı yüzyıllardır çeşitli özellikleri nedeniyle bazı cilt durumlarının alternatif tedavisinde kullanılır. Çay ağacı yağı aynı zamanda birçok nemlendirici ürünün içerisinde de bulunur.

Devamını Oku
03.08.2022
Argan Yağı Nedir?

Argan Yağı Nedir?

Argan yağının orijini Fas’a dayanıyor. Elde etmek için argan ağaçlarının çekirdeklerinden faydalanılıyor. Dünyanın hemen her ülkesinde kullanılan bu çekirdekler oldukça özel. Peki, nedir bu çekirdekleri bu denli özel kılan? Hemen söyleyelim; bu çekirdeklerden elde edilen yağ içeriğinde E vitamini ve temel yağ asitleri bulunduruyor. Bunlar hem cilt hem de saça fayda sağlayan önemli bileşenler.  

Devamını Oku
03.08.2022
Anason Yağı Nedir?

Anason Yağı Nedir?

Anason Yağı Nedir?Aromatik bitki olarak anason (pimpinella anisum); İran, Hindistan, Türkiye ve diğer birçok sıcak ülkede yıllık yetişen bir bitkidir. Anason Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan yıldız anason ile karıştırılır fakat ikisi birbirinden farklıdır. Anason rezene ile de karıştırılır, çünkü her iki bitki Apiaceae familyasından gelir ve benzer bir tada sahiptir. Anason yağı, renksiz bir bitkisel yağdır. Meyan köküne benzer güçlü bir kokuya sahiptir. Anasonun yağ dışında toz ve hap formları da bulunmaktadır. Anason yağı cilt bakımı ve yemek pişirme işlemlerinde kullanılabilir.

Devamını Oku
03.08.2022
Sağlıklı Yaşam İçin Bitkisel Yağlar ve Aromalar

Sağlıklı Yaşam İçin Bitkisel Yağlar ve Aromalar

Günümüzde sağlıklı yaşam trendleriyle birlikte,   bitkisel yağlar ve aromalar   doğal beslenme ve sağlık açısından önemli bir rol oynamaktadır. Bu bitkisel kaynaklar, yemeklere lezzet katan sadece tatlandırıcılar değil, aynı zamanda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok faydalı bileşeni içerir.

Devamını Oku
29.01.2024
Doğal Bir Görünüm İçin Bronzlaşma Yağları

Doğal Bir Görünüm İçin Bronzlaşma Yağları

Bronzlaşma yağları, cilde uygulandığında bronzlaşma sürecini hızlandırmaya veya cilde hoş bir renk verme amacıyla kullanılan yağlardır. Bu yağlar genellikle güneşlenme sırasında veya güneş ışığına maruz kalınan zamanlarda kullanılır.

Devamını Oku
05.01.2024
Bitkisel Yağlar Ve Kullanım Alanları

Bitkisel Yağlar Ve Kullanım Alanları

Bitkisel yağlar doğal olarak elde edilen ve birçok farklı amaç için kullanılan değerli yağlardır. Bu yağlar, mutfakta yemek pişirme, cilt bakımı, saç bakımı ve sağlık amaçlı kullanımlar gibi birçok alanda yaygın olarak tercih edilmektedir.

Devamını Oku
25.12.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.