x
sadsad x
asdasd
Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay Ağacı Yağı Nedir?

03 Ağustos 2022

Çay ağacı yağı, buhar distilasyon yöntemi ile melaleuca alternifolia isimli, Avustralya'ya özgü bir bitkiden elde edilen esansiyel yağdır. Çay ağacı yağı ismini bu bitkinin yapraklarının çay yapımında kullanılmasından almıştır. Melaleuca yağı olarak da bilinen çay ağacı yağı yüzyıllardır çeşitli özellikleri nedeniyle bazı cilt durumlarının alternatif tedavisinde kullanılır. Çay ağacı yağı aynı zamanda birçok nemlendirici ürünün içerisinde de bulunur.

Çay Ağacı Yağı Özellikleri Nelerdir?

Son yıllarda alternatif veya tamamlayıcı tedavi uygulamaları kapsamında çay ağacı yağı oldukça popüler hale gelmiş bir üründür. Günümüzde birçok kozmetik, cilt üzerine uygulanan ilaç ve temizlik ürünü içerisinde bulunur.

Çay ağacı yağı içerisinde bulunan bazı kimyasal maddeler bakterilerin hücre duvarına zarar vererek ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Bu geniş spektrumlu antimikrobiyal aktivitesinin nasıl kullanılacağına dair çalışmalar devam etmektedir.

İnflamasyon (iltihaplanma) üzerinde baskılayıcı etki gösterebilme, çay ağacı yağının bir diğer özelliğidir. Bu etkisi özellikle histamin tarafından tetiklenen cilt inflamasyonlarında fayda sağlayabilir. Çay ağacı yağı aynı zamanda birçok mantar türüne karşı da etkili bir esansiyel yağdır.

Çay ağacı yağının kimyasal içeriğinin büyük bir kısmı terpenoid sınıfında olan ve antiseptik özellik gösteren maddelerdir. Terpinen-4-ol, bu maddeler arasında en yoğun olarak bulunan bileşiktir. Terpinen-4-ol, çay ağacı yağı içerisinde bulunan kimyasal maddelerden biridir. Bu madde bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkili olabilir. Terpinen-4-ol aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin işlevlerinde düzenleyici etki yaparak yabancı mikroorganizmalara karşı verilen mücadelede bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olur.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.